De wraak van Prada

de-wraak-van-prada-lauren-weisberger-9789022566534-voorkant

Auteur: Lauren Weisberger

Samenvatting:
Andrea Sachs, door iedereen afgekort tot Andy, staat op het punt om te trouwen. Niet met Alex, haar vaste vriend van enkele jaren geleden, maar met Max Harrison, de president-directeur van Harrison Media Holdings, een grootse media-imperia.
In haar bruidssuite blikt Andy terug op haar ontmoeting met Max van drie jaar geleden, en hoe geweldig ze het met hem had op zijn paradijselijke eigendom . Barbara, Max’ moeder,heeft het niet zo op Andy. Ze zag haar liever trouwen met Katherine, een vroegere vlam van Max, een meisje van goede afkomst.
Wanneer Andy, twee uur voor de plechtigheid, een briefje van Barbara in Max’ jaszak vindt waarin ze Max smeekt om niet met Andy te trouwen, is ze van slag. Andy wist dat het niet goed zat met haar toekomstige schoonmoeder, maar dit had ze niet verwacht. Zelfs Andy twijfelde aan de bruiloft en wilde hem zelfs afblazen, maar dat gebeurt niet.

Tegelijk dat Andy Max ontmoette, lanceerde Andy samen met Emily (haar vroegere collega-assistente, maar tegenwoordig allerbeste vriendin) haar eigen tijdschrift, een bruidsmagazine genaamd ‘The Plunge’.
De eerste drie jaar van hun magazine verlopen fantastisch. Al snel is het een van de best verkochte tijdschriften. Andy is dol op haar werk, haar eigen urenschema en eigen-baas-zijn. Wanneer Andy te weten komt dat ze zwanger is van Max, ligt haar leven tijdelijk in de knoop. Vanaf ze Max het nieuws verteld veranderd dat snel, want hij is dolenthousiast over het nieuws. Wanneer Andy ongeveer halverwege haar zwangerschap is, krijgt de Plunge het aanbod van zijn leven. Niemand minder dan Miranda Priestly heeft interesse hun magazine over te kopen. Emily is meteen door het dolle heen, maar Andy heeft zo haar twijfels. Met veel moeite, na veel gesprekken, telefoontjes en contracten, weet Andy de overeenkomst op te schuiven tot na haar zwangerschap.

Enkele maanden later wordt Andy’s en Max’ dochtertje Clementine Rose geboren. Andy is gelukkig met haar leven. Een lieve man, een schat van een dochter, een fantastische baan,… . Maar toch lijkt er iets niet te kloppen. Max en Emily pushen Andy constant om het blad toch maar te verkopen aan Miranda, maar dat is wel het laatste wat Andy wilt. Geen haar op haar hoofd dat eraan denkt terug voor haar te gaan werken.

Mijn leeservaring:
Net zoals het eerste boek, de duivel draagt prada, is dit boek heerlijk om je in te laten meeslepen. Andy’s problemen en gedachten, haar twijfels,…het zijn allemaal factoren waarin je jezelf kunt terugvinden, een schril contrast met de rest van de glamoureuze wereld waar Andy mee te maken heeft.
Dit was niet echt een ‘spannend’ boek, maar is uitstekend om te lezen om je te amuseren. Het hoofdthema is vooral mode, maar het gaat uiteraard ook over liefde en vriendschap. Persoonlijk ben ik steeds meer geĂŻnteresseerd in modemerken en kledingstijl na het lezen van deze boeken. Lauren (de auteur) schrijft het verhaal ook vanuit een realistisch standpunt, wat voor jou als lezer wel gemakkelijk is. Je kan Andy’s gevoelens perfect plaatsen, zoals ik eerder ook al vermelde.
Ik vind het heel grappig hoe Andy reageert op alle modemensen en het gedoe dat buiten haar comfortzone liggen. Het maakt haar zo menselijk.
Het einde vond ik best wel onverwacht, er komt iets uit een vergeten hoek, wat het boek eigenlijk nog beter maakt 🙂 maar ik vind het wel jammer dat het een open einde is. Ik dacht dat het tweede boek antwoorden zou bieden voor het eerste-wat ook het geval is- maar dat brengt weer nieuwe vragen met zich mee natuurlijk. Misschien komt er wel een derde… 🙂

Score: 8/10

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s